Sayfalar

OTURAN KURBAĞA YAPIMI



Minik Kurbağa size sevgilerini sunuyor



        Bu gün çocuklarımıza oturan kurbağa öreceğiz, Boyu yaklaşık 25 cm olan kurbağamızın en önemli özelliği oturur halde olması. Oturabilmesi için arka bacakları ile poposunu birlikte ördüm. Ve sanki diğerlerine göre biraz daha fazla oyalayıcı oldu. Çok fazla parça ve bunların birbirine dikmem biraz zaman aldı. Ama şu ana kadar yaptığım tasarımlardan çıkardığım sonuç, bir oyuncak ne kadar çok parçadan oluşuyorsa o kadar gerçeğine yaklaşıyor ve sanırım daha çok sevimli oluyor.




Örgü Şeması

      
    Söylemeyi unuttum , elbette her zaman ki gibi şiş numaramız 2,5 ve tüylenmeyen iplerle oyuncağımızı örüyoruz. Antibakteriyel ipleri seçerseniz de çocuklarımız için daha iyi olacaktır. Evetttt başta da söylediğim gibi bu sefer çok parça çalışıyoruz. 9 Parçayı şekilde görüldüğü gibi tek tek ördükten sonra itina ile birleştiriyoruz.


Dikmek zaman alıyor aman dikkat dikiş çok önemli

Oyuncak önce kağıt üzerinde örülüyor



   Dikerken biraz sıkıldığımı saklamayacağım , ancak sonuç güzel olacak diye kendimi motive edince bu krizi de çabuk atlattım:) Dikim işi bitince kurbağamızın içini bolca boncuk elyafla dolduruyoruz. Sıkı doldurmak her zaman için avantaj, oyuncaklarımızın zayıf gözükmesini istemeyiz değil mi:)

Veee sonuç sahuru beklerken, havanın onca sıcaklığına rağmen emeğimize değdi gibi.
Minik yeşil kurbağa diğer tasarımlarımız arasında yerini alıyor.
Hanımlar bence devam derim, oyuncaklarını ellerine alınca çocuklarımızın gözlerindeki o pırıltı için ben bir değil onlarca gecemi feda ederim.

Kolay gelsin....


Aman pek de sevecen kurbağamız


Rengarenk












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder